Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziția itinerantă „Undeva în timp (Fragment)” ajunge la București
lucrare florica prevenda

Expoziția itinerantă „Undeva în timp (Fragment)” ajunge la București

Expoziția itinerantă „Undeva în timp (Fragment)” a artistei Florica Prevenda va ajunge la București pe 21 septembrie. Ea va fi vernisată la ora 17:00, la Annart Gallery. Curatorul expoziției și coordonatorul proiectului este Mădălina Mirea.

Expoziția a fost prezentată în primăvară la Muzeul de Artă din Constanța, și în vară, la Muzeul Banatului Montan de la Reșița.

Publicul este invitat să ia parte la o experiență senzorială cu totul ieșită din comun, Prevenda împărtășind trăirile sale legate de un timp și un loc uitate de lume: copilăria sa petrecută într-un sat din inima vastei câmpii a Bărăganului.

Vor fi expuse inclusiv lucrări care nu au figurat în celelalte manifestări ce au avut în centru acest ciclu nou de picturi și, de această dată, va fi adaugată proiectului o componentă multimedia.

Între abstract și figurativ, creația Floricăi Prevenda (n. 1959) a fost văzută de-a lungul timpului în galerii din New York, Londra, Bruxelles, Milano, Salonic, Cracovia, Rotterdam, Bonn, Tirana, dar și la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, la Muzeul Național de Artă al României din București, la Muzeul Național de Artă Timișoara, Muzeul de Artă din Chișinău, precum și în galerii private din țară și din străinătate. În anul 2005, artista a fost distinsă cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler. Florica Prevenda se află în portofoliul Annart Gallery de aproximativ un deceniu.