Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziţia lui Hew Locke la Tate Britain aduce în discuţie probleme actuale precum migraţia, comerţul şi protestele
Tate Britain

Expoziţia lui Hew Locke la Tate Britain aduce în discuţie probleme actuale precum migraţia, comerţul şi protestele

Tate Britain a comisionat o lucrare de la Hew Locke, pentru a transforma galeriile centrale ale instituţiei de cultură într-un spaţiu dedicat artei imersive.

Locke a venit în acest proiect cu o paradă formată din 150 de personaje multicolore, de înălţimea unui om, care evocă traume ale culturii moderne şi care pun sub lupă provocările actuale, notează The Guardian.

Personajele reprezintă persoane de toate vârstele, în drumul lor dintr-o parte în alta a galeriei, care  evocă momente istorice, marcate de fenomenele migraţiei, comerţului, protestului sau al celebrărilor sociale obişnuite.

„Criza refugiaţilor, urgenţa climatică, colonialismul, toate sunt, în mare măsură, teme atemporale”, a mărturisit Locke, citat de The Guardian. Artistul spune că acestea sunt subiecte care l-au preocupat mult timp. „Este tragic că ele rămân cu noi. Avem acum o situaţie care este prezentată în ştirile de zi de zi şi este traumatizantă”, a completat creatorul.

Instalaţia lui Locke se referă şi la spaţiul în sine în care este expusă – galeria Tate Britain, ridicată la iniţativa lui Henry Tate, care şi-a construit averea din comerţul cu zahăr.

„Zahărul are o istorie complicată şi întunecată. Această instalaţie a fost creată pentru acest loc. Dacă era vorba de alt spaţiu, şi lucrările ar fi fost oarecum diferite”, a mărturisit el.

Numele lui Locke este pe o listă de artişti de la care Tate Britain a comisionat lucrări de-a lungul timpului, incluzând creatori precum Heather Phillipson, Mark Wallinger, Martin Creed, Fiona Banner, Simon Starling, Phyllida Barlow, Pablo Bronstein, Cerith Wyn Evans, Anthea Hamilton şi Mike Nelson.

Expoziţia este deschisă între 22 martie şi 22 ianuarie 2023.

Credit foto: Tate Britain