Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziția „Magic of the North” cu 80 de lucrări ale lui Edvard Munch se deschide la Berlinishe Galerie
munch

Expoziția „Magic of the North” cu 80 de lucrări ale lui Edvard Munch se deschide la Berlinishe Galerie

Expoziția „Edvard Munch. Magic of the North”, care cuprinde 80 de picturi, gravuri, fotografii ale marelui artist, se deschide la Berlinishe Galerie în 14 septembrie.

În timpul dictaturii naziste din 1933, pictorul a fost la început apreciat de politicienii din domeniul culturii ca „mare artist nordic”, pentru ca apoi să devină o victimă timpurie a campaniei defăimătoare împotriva artei „degenerate”.

Povestea lui Munch și a Berlinului, ilustrată

Expoziția cuprinde aproximativ 80 de lucrări ale lui Edvard Munch. Acestora li se alătură lucrările altor artiști, precum Walter Leistikow și Akseli Gallen-Kallela, care și-au pus amprenta la sfârșitul secolului al XIX-lea asupra modului în care Berlinul și-a imaginat nordul și asupra lumii artei moderniste din oraș.

Edvard Munch (1863-1944) și-a provocat contemporanii prin modernitatea radicală a picturilor sale, în special la Berlin, unde simbolistul norvegian a exercitat o mare influență la începutul secolului.

Expoziția „Magic of the North” este un parteneriat cu MUNCH din Oslo și va rămâne deschisă până la 22 ianuarie 2024. Aceasta spune povestea lui Edvard Munch și a Berlinului, ilustrată prin capodoperele sale.

Foto credit: MUNCH, Oslo, Edvard Munch, „Red and White”, 1899–1900