Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziţia „TristxtOTL”, de Mădălina Zaharia, la Galeria Ivan
mădălina zaharia, galeria ivan, curatorial

Expoziţia „TristxtOTL”, de Mădălina Zaharia, la Galeria Ivan

Expoziţia „TristxtOTL”, de Mădălina Zaharia, va putea fi admirată în perioada 7 octombrie – 5 noiembrie, la Galeria Ivan, în cadrul Atelierelor Malmaison.

„TristxtOTL” este cel mai recent film al Mădălinei Zaharia și totodată cea de-a doua expoziție personală a artistei la Galeria Ivan. Dacă „Înscenarea unei expoziții” din 2016 relaționa cu spațiul galeriei chestionând procesul de elaborare a unei expoziții în sine, „TristxtOTL” transformă spațiul galeriei, cu un cinema in situ și o instalație site-specific, dedicate emoțiilor dificile precum tristețea și durerea.

Filmul Mădălinei Zaharia evocă un mediu sigur și incluziv în interiorul căruia potențialul emoțiilor considerate negative este explorat, internalizat și transfigurat prin procese artistice, literare și științifice.

Avându-i ca protagoniști pe Fionnuala Kennedy și Ebun Sodipo, este descris de artistă ca o dramă sci-fi ce reimaginează întristarea ca pe o forță potentă, ce poate fi mobilizată pentru a produce schimbări la nivel cognitiv.

Artist vizual complex

Mădălina Zaharia, născută în 1985, în Sighetu Marmației, trăiește și lucrează la Londra, în domeniul artelor vizuale. Producţia „Public Figure” – realizată în colaborare cu poetul și performerul Ryan Ormonde – a câștigat premiul pentru „Cel mai bun film din competiția națională” în cadrul Bucharest International Dance Film Festival 2021 și a făcut parte din selecția oficiala pentru festivalurile de film SQIFF 2021 (Scottish Queer International Film Festival) în Glasgow și GRRL HAUS CINEMA 2021 în Boston.

Expozițiile sale includ „VIDEO+RADIO+LIVE” (eveniment colateral al Bienalei Art Encounters 2021), Casa Artelor, Timișoara; „So Far So Good”, Budapest Gallery, Budapesta; „Viral self-portraits”, Moderna galerija (MG+MSUM), Ljubljana; „Reading as Rhythm: A Sonic Exploration of the Visual Vocabulary of Control Magazine”, Tate Exchange Liverpool (2018); „DEBT.”, Tintype Gallery (solo), Londra (2017); „Identify Your Limitations, Acknowledge The Periphery”, Vitrine Gallery, Londra (2016); „Înscenarea unei expoziții”, Ivan Gallery (solo), București (2016); „London Open 2015”, Whitechapel Gallery, Londra.