Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziția „Versuri încrucișate. Blandiana – Cărtărescu”, la Madrid

Expoziția „Versuri încrucișate. Blandiana – Cărtărescu”, la Madrid

Expoziția „Versuri încrucișate. Blandiana – Cărtărescu” a artistului spaniol Luis Moro va fi deschisă pe 25 octombrie la Madrid.

Moro s-a inspirat din opera poetică a autorilor români Ana Blandiana și Mircea Cărtărescu și a creat un dialog inedit între artă și poezie. În expoziție, desenele stau alături de poeziile-sursă, în română și spaniolă.

Luis Moro a expus în principalele centre artistice din Spania și America Latină și a participat la importante târguri de artă din Europa. În crearea operelor a colaborat cu poeți ca Antonio Gamoneda și Elena Poniatowska.

În anul în care se împlinesc 140 de ani de relații diplomatice între România și Spania, artistul a studiat opera autorilor Ana Blandiana și Mircea Cărtărescu și a realizat o serie de desene inspirate de scrierile lor, reunite sub titlul „Versuri încrucișate/ Versos cruzados”.

Expoziția vorbește despre dialogul dintre culturi și arte, explorând puterea cuvântului pentru a evoca imagini și puterea poetică a imaginii în sine.

„Versuri încrucișate” poate fi vizitată între 25 octombrie și 5 noiembrie în galeria Institutului Cultural Român din capitala spaniolă.

Vernisajul va avea loc pe 27 octombrie, în prezența artistului Luis Moro, a scriitorului Mircea Cărtărescu și a altor personalități culturale spaniole.

Sursă text și foto: ICR Madrid