Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție de costum-obiect artistic centrată pe reciclare, la Galeria 15 Design
expo galeria 15 design

Expoziție de costum-obiect artistic centrată pe reciclare, la Galeria 15 Design

O expoziție de costum-obiect artistic semnată Alina Gurguță şi Oana Roşca va fi vernisată în seara zilei de 10 ianuarie la Galeria 15 Design Hanul cu Tei din centrul Capitalei.

Intitulată „BOMBoana & BOMBalina”, expoziția doreşte să aducă în atenție mult-discutata temă a reciclării, de data aceasta dintr-o perspectivă eliberată de prejudecați, ludică.

„Ideea colecției  a plecat de la plăcerea comună a artistelor de a devora delicioasele creații  culinare dulci, ambalate atrăgător. Tentația de a folosi în scop creativ aceste ambalaje a fost în mare şi pe deplin speculată, exploatată. Reciclarea creativă propusă de Alina Gurguță şi Oana Roşca se axează pe transformarea ambalajelor în costume-obiect în urma unor experimente artistice în atelier. Reciclarea, echitatea socială, drepturile omului, fac obiectul peocuparilor artistelor şi sunt adesea subliniate în lucrările realizate”, se arată în prezentarea expoziției.