Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție de pictură Incze Dănilă, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca
Muzeul de Artă Cluj-Napoca, ilustraţie, Curatorial

Expoziție de pictură Incze Dănilă, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca

O expoziție de pictură a artistului Incze Dănilă, curatoriată de muzeograful Florin Gherasim, va fi deschisă la Muzeul de Artă Cluj-Napoca în perioada 25 ianuarie – 11 februarie.

Vernisajul are loc în 25 ianuarie, de la ora 17:00, în sălile de expoziții temporare ale muzeului, în prezența artistului.

Incze Dănilă s-a născut în 10 august 1955, la Cluj-Napoca. Și-a descoperit de timpuriu vocația artistică, încă din perioada claselor gimnaziale, când a și luat hotărârea de a deveni artist. A absolvit Liceul de Artă clujean, în anul 1974, unde a fost instruit de unii ca Dan Bimbea, Ioan Sbârciu și Cornel Brudașcu.

După mulți ani petrecuți în afara țării, a revenit la Cluj-Napoca în 2008. De atunci, viața și activitatea sa sunt dedicate, în totalitate, artei. Incze Dănilă desfășoară o continuă, intensă activitate de pictor în spațiul atelierului personal, având numeroase comenzi, dar și un bogat palmares expozițional. A avut expoziții personale și a participat la expoziții colective la Galeria Radio Cluj, Spațiul Urban Cazino, Diverta, Art Melange, dar și din străinătate, la Budapesta, Esztergom (Ungaria) și în Marea Britanie, la Greenwich și Cambridge.

În expoziția de la Muzeul de Artă Cluj-Napoca este prezentată o selecție de lucrări menite să oglindească paleta investigațiilor creative și a temelor care îl preocupă pe Incze Dănilă de mai mulți ani.