Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție foto Picasso și festival de film spaniol, în grădina Casei Filipescu-Cesianu
bucharest,,romania, ,2021:,filipescu cesianu,palace,amazing,architecture,building,on

Expoziție foto Picasso și festival de film spaniol, în grădina Casei Filipescu-Cesianu

O expoziție cu fotografii, ipostaze inedite cu Pablo Picasso, și o serie de proiecții de film spaniol sunt găzduite de curtea Casei Filipescu-Cesianu din calea Victoriei 151.

Expoziţia dedicată lui Pablo Picasso, alcătuită din 14 ipostaze fotografiate, va putea fi admirată în aer liber, în perioada 8 septembrie – 20 octombrie. Prin fotografiile lui Roberto Otero, artist și fotograf argentian, care captează într-un mod special maturitatea și privirea lui Picasso în căminul său din Notre-Dame-de-Vie, această expoziție invită spectatorul să creeze și să dezvolte propria sa relație cu Picasso.

Cea de-a treia ediție a festivalului de film spaniol cuprinde un ciclu format din trei filme spaniole, reprezentative pentru cinematografia țării. Acestea dispun de subtitrare în limba română şi vor putea fi urmărite în perioada 8 – 10 septembrie, începând cu ora 20:00, în grădina sau în mansarda Casei Filipescu-Cesianu, în funcție de condițiile meteorologice.

Accesul publicului va fi gratuit, în limita locurilor disponibile.

Program festival de film

Vineri, 8 septembrie 2023, ora 20:00, proiecția filmului „Bestiile” (2022, r. Rodrigo Sorogoyen)

Vincent și Olga sunt doi francezi stabiliţi cu mult timp în urmă într-un sat din provincia spaniolă Galicia. Aici cuplul duce o viață liniștită, își vede de grădina de legume și reabilitează case abandonate, deși convieţuirea cu localnicii nu este atât de paşnică pe cât şi-ar fi dorit – refuzul lor de a participa la implementarea unei ferme de turbine eoliene înrăutățește lucrurile.

Sâmbătă, 9 septembrie 2023, ora 20:00, proiecția filmului „Cel mai bun șef” (2021, r. Fernando León de Aranoa)

Așteptând vizita unei comisii care ar putea acorda companiei lui un premiu de excelență, proprietarul unei fabrici (rol interpretat de Javier Bardem) încearcă să rezolve în timp util cât mai multe dintre problemele angajaților săi.

Duminică, 10 septembrie 2023, ora 20:00, proiecția filmului „Mame paralele” (2021, r. Pedro Almadovar)

Janis (Penélope Cruz) și Ana (Milena Smit), două femei singure care au rămas însărcinate accidental, se întâlnesc pe coridorul spitalului în care urmează să nască. Janis, o femeie la vârsta a doua, nu regretă și se simte împlinită. Ana, în schimb, adolescentă, este speriată și traumatizată. Între ele se creează o legătură strânsă pe care destinul o va complica, iar viețile lor se vor schimba iremediabil.