Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție la Varșovia dedicată orașului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023
timisoara,,romania, ,july,20,,2019,:,orthodox,metropolitan,cathedral

Expoziție la Varșovia dedicată orașului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023

O expoziție dedicată orașului Timișoara, care va deține în 2023 titlul de Capitală Europeană a Culturii, va fi organizată în aer liber, la Varșovia, în perioada 29 noiembrie 2022 – 28 februarie 2023.

Cu ocazia Zilei Naționale din acest an, ICR Varșovia, în colaborare cu Universitatea Politehnica Timișoara și Muzeul Național al Banatului, pregătește o expoziție în aer liber dedicată orașului Timișoara, care are o tradiție multietnică și pluriconfesională reflectată în patrimoniul construit și în coexistența armonioasă a patru comunități cultural-lingvistice: română, maghiară, germană și sârbă.

Universitatea Politehnica Timișoara a inițiat în 2019 și a realizat, în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului, proiectul „Spotlight Heritage Timișoara”, inclus în Programul Cultural oficial Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

Proiectul „Spotlight Heritage Timișoara”, care cuprinde această expoziție, își propune să creeze o lume complexă în care istoria și poveștile de ieri și de azi ale Timișoarei să fie aduse mai aproape de locuitori și de turiști prin intermediul tehnologiilor digitale – o pagină web și o aplicație mobilă, VR și AR -, dar și printr-o implicare a publicului prin expoziții muzeale, stradale și spectacole interactive.