Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție Paul Barbu la Galeria Strata

Expoziție Paul Barbu la Galeria Strata

Amplasată în vecinătatea Combinatului Fondului Plastic (cluster de ateliere și spații expoziționale), recent înființata Galerie Strata, focusată pe artă contemporană din Sud- Estul Europei, deschide pe 15 iulie timp de o lună expoziția artistului emergent Paul Barbu, curatoriată de Simona Abagiu.

Cu studii de arhitectură și arte vizuale la București și la Londra, Paul Barbu trăiește și expune la Londra. Galeria Strata găzduiește prima sa prezență expozițională la București.

“In the room with dead acoustics, ritual is a matter of fuzzy logic” este titlul sugestiv al expoziției care prezintă instalații și sculptură instalativă- rezultate ale unei practici interdisciplinare elaborate, explicitată de artist: “Lucrările mele explorează o modalitate cinematică de a relaționa sculptura cu spațiul, fără implicații narative. Aranjamentele architectural-filmice și juxtapunerile de obiecte aleatoriu găsite care compun expoziția creează o experiență secvențială. Compoziția apare astfel, ca un eveniment în timp, o configurare temporară a relațiilor dintre părți. Privitorului i se solicită disponibilitatea unei percepții dinamice,  fluctuantă în funcție de apropierea de obiecte și explorarea lor. Consider sculpturile mele ca fiind multidimensionale, în sensul că fiecare unghi de vedere oferă o perspectivă diferită.”