Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție retrospectivă dedicată artistului mexican Víctor Manuel Hernández Castillo, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca
Víctor Manuel Hernández Castillo, grafică, muzeul de artă cluj napoca, Curatorial

Expoziție retrospectivă dedicată artistului mexican Víctor Manuel Hernández Castillo, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca

O expoziție retrospectivă de linogravură dedicată artistului mexican Víctor Manuel Hernández Castillo este deschisă la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, în perioada 7 -18 septembrie.

Cele 50 de lucrări de grafică, realizate între anii 2003 şi 2022, vin să completeze colecţia Muzeului de Artă Cluj-Napoca cu una dintre cele mai valoroase creaţii ale neo-expresionismului mexican.

Víctor Manuel Hernández Castillo s-a născut la 12 aprilie 1963, fiind unul dintre cei mai importanți graficieni contemporani. A absolvit Universitatea Naţională de Arte Vizuale în 1985, iar în 1991 a făcut studii de Masterat la Facultatea de Arte Grafice de la Academia de Arte Frumoase din Cracovia, Polonia.

Deţine numeroase distincţii, printre care cea oferită în 2006, la Salonul de Grafică Mică din Ottawa, Canada şi Premiul pentru Artă din Luxembourg.

Credit foto: Muzeul de Artă Cluj-Napoca