Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziții cu lucrări create de tineri ucraineni și români, la București
palatul sutu irina cangeopol

Expoziții cu lucrări create de tineri ucraineni și români, la București

Trei expoziții cu lucrări create de tineri ucraineni și români vor fi vernisate în luna martie în București, ca parte a proiectului „Open Museums Open Hearts” derulat de Asociația culturală „Câte-n lună și-n mansardă”.

Patruzeci de adolescenți ucraineni și români, ghidați de echipe mixte de artiști de ambele naționalități, au lucrat împreună la realizarea celor trei expoziții de artă ce vor putea fi vizitate de-a lungul lunii martie și în prima parte a lunii aprilie.

„Time in Between”

Prima expoziție dintre cele trei va fi inaugurată pe 8 martie, la Palatul Suțu. Tema principală este timpul și cum ne influențează identitatea.

„Time in Between” va putea fi vizitată începând cu 8 martie, la Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu, iar curatoare sunt Irina Cangeopol, din România, și Nataliia Satackevich, din Ucraina.

Cele două artiste au ghidat echipa mixtă de adolescenți români-ucraineni în zilele de 4 și 5 martie la Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu. Tinerii au primit provocarea de a transforma obiectele vechi și artefactele legate de istoria Bucureștiului în creații contemporane prin intermediul a două tehnici – ceramică și colaj.

„Eu în noul meu oraș”

A doua expoziție, realizată în parteneriat cu Muzeul Abandonului și cu Arhiva de Imagine MȚR, va avea loc la Seneca AntiCafe în perioada 16 – 30 martie.

Tinerii care au participat la workshop-ul de fotografie ținut de artista fotograf Kateryna Hadilova vor realiza o expoziție de fotografie cu tema „Eu în noul meu oraș”, ce va fi curatoriată de artista din Ucraina și de Iris Șerban din România.

„Împreună. Jurnal pe sărite”

Muzeul Național al Țăranului Român va găzdui cea de-a treia expozție din programul „Open Museums Open Hearts” și va avea ca temă centrală solidaritatea.

Ea va conține lucrări realizate prin tehnici mixte ce implică lucrul cu sticlă (gravură, pictură), lutul și hârtia.

Expoziția „Împreună. Jurnal pe sărite” este curatoriată de artistele Ioana Stelea, din România, și Iryna Stepanova, din Ucraina, și va putea fi vizitată începând cu 21 martie în Sala Acvariu.

Cele trei expoziții vor putea fi descoperite și în cadrul unor tururi ghidate pe care membrii echipei Open Museums Open Hearts le vor organiza la finalul lunii martie și în luna aprilie.