Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Fake Nature – Expoziție cu lucrări de pictură semnate Ioan Galea
ioan galea

Fake Nature – Expoziție cu lucrări de pictură semnate Ioan Galea

Expoziția de pictură „Fake Nature”, cu lucrări create de artistul vizual Ioan Galea, va fi deschisă la galeria Galateca pe 25 octombrie.

Ioan Galea a mai expus la Galateca în 2020, sub titlul „Lights from my studio”, iar lucrările prezentate acum se concentrează asupra naturii, artistul având un discurs vizual interogativ asupra felului în care receptăm și, mai ales, proiectăm ori construim imaginea naturii ca prilej de perpetuă uimire, pornind de la premisa că reprezentarea naturii nu este „adevărată”, ci doar o construcție plastică și un punct de vedere al pictorului, se arată în prezentare.

„Prin recenta serie de pictură a lui Ioan Galea avem acces la o (re)întoarcere la natură și, întrucâtva, la esențializarea temei, dintr-o perspectivă artistică în care s-au consumat mai multe etape de creație marcate de experiment cromatic. Dacă, de exemplu, pe la începutul anilor ’90 artistul explora dimensiuni estetice în negru și auriu, în lucrările de față domină nuanțele de verde, albastru și ocru – culori pe care, poate, în altă perioadă a vieții, le-ar fi evitat în mod cert. A evitat, de asemenea, o bună perioadă stilul figurativ. «Fake Nature» este o colecție de «imagini secunde» pentru a folosi chiar cuvintele lui Ioan Galea, din peregrinările acestuia prin natură. Astfel, natura, ca subiect, ne dezvăluie nu doar potențiale preocupări ecologice ale artistului, ci și un demers temerar având în vedere tendințele actuale în arta contemporană”, spune curatoarea Ana Daniela Sultana.

Cine este Ioan Galea

Ioan Galea (n. 1956) este artist vizual membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Romania. Activitatea sa expozițională cuprinde expoziții personale la Muzeul Banatului din Timișoara, Muzeul Țării Crișurilor din Oradea, Sala Clio a Muzeului de Artă din Arad, Galeria Delta din Arad, Galeria Alfa din Arad, Galeria Galateca din București, precum și numeroase expoziții de grup în țară și în străinătate.

Lucrările sale se află în colecții private din România, Polonia, Italia, Austria, Germania, Franța, SUA și Serbia. În prezent, trăiește și lucrează la Arad, unde este profesor la Universitatea „Aurel Vlaicu”.

Vernisajul este programat pentru 27 octombrie, la ora 18:30, iar expoziția poate fi vizitată până pe 6 noiembrie.