Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Felix Aftene, Adrian Ghenie, Sorin Ilfoveanu, în noul sezon de licitaţii al casei Artmark – FOTO
felix aftene sarutul artmark

Felix Aftene, Adrian Ghenie, Sorin Ilfoveanu, în noul sezon de licitaţii al casei Artmark – FOTO

Noul sezon de licitații debutează la Palatul Cesianu-Racoviţă, pe 20 septembrie, ora 19.00, în format hibrid, cu o selecție captivantă de artiști contemporani. Vor fi scoase la vânzare lucrări realizate de Felix Aftene, Adrian Ghenie, Sorin Ilfoveanu, Saddo, Ana Bănică, Victor Fota,  Roman Tolici, Francisc Chiurariu.

Colecţionarii pot descoperi lucrări la prețuri accesibile, semnate de artiști consacrați iar artiştii din noua generație propun o viziune proaspătă și atrăgătoare.

În cadrul licitaţiei „Arta azi”, „Sărutul” de Felix Aftene este o lucrare acrilic pe pânză, estimată între 5.000 şi 8.000 de euro.

furtuna in larg adrian ghenie artmark

Iar „Furtună în larg” de Adrian Ghenie este un ulei pe pânză, de 42 x 52 cm semnat și datat dreapta jos, cu roșu, „Ghenie, (19)92”. Lucrarea a fost estimată de Artmark între 3.000 şi 5.000 de euro. Un alt Ghenie, de data aceasta digital print, „Lenore”, a fost evaluat între 1.000 şi 1.800 de euro.

Marmure, cromolitografii, acrilice

În aceeaşi sesiune, o marmură de Marcel Guguianu, „Muza artistului” a fost evaluată între 1.200 şi 2.500 de euro.

O cromolitografie offset de Victor Brauner, „Super Janus” (1964), are o estimare stabilită între 1.200 şi 1.800 de euro.

dresorul de pisici sorin ilfoveanu

De asemenea, „Dresorul de pisici” (2016), acrilic pe pânză de Sorin Ilfoveanu, are o evaluare între 1.000 şi 1.800 de euro.

Arta contemporană este noua tendință în colecționism, iar licitația „Arta azi” oferă un motiv bun pentru a începe o nouă colecție.

Credit foto: Artmark