Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Festivalul de artă vizuală Spotlight, în octombrie la București – Instalații, expoziții, video mapping
spotlight 2022

Festivalul de artă vizuală Spotlight, în octombrie la București – Instalații, expoziții, video mapping

Festivalul de artă vizuală Spotlight va avea loc în București în luna octombrie, ediția fiind dedicată în întregime artiștilor din România.

Spotlight 2022 va avea loc între 14 şi 16 octombrie și marchează închiderea proiectului „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”, care a oferit bucureştenilor o serie de weekenduri pietonale în mai multe zone din oraş, pe o perioadă de şase luni.

Astfel, timp de trei zile, începând cu ora 19.00,  instalaţii artistice, proiecţii video mapping, holograme, expoziţii şi instalaţii interactive din Spotlight vor anima Calea Victoriei, între Ateneul Român şi Cercul Militar Naţional. Arcul de Triumf se alătură programului Spotlight 2022 cu un eveniment aniversar ce marchează împlinirea a 100 de ani de la inaugurarea monumentului printr-un spectacol de video-mapping.

Tema Spotlight 2022 – Made in RO

Tema ediţiei Spotlight din acest an este „Made in RO” – artiştii români își reimaginează oraşul prin intermediul new media.

După cinci ediţii care au prezentat un mix de creaţii internaţionale şi creaţii ale artiştilor locali, Spotlight prezintă în 2022 cele mai recente proiecte de new media din România, proiecte cu participări la festivalurile internaţionale de profil.

Spotlight 2022 pe Calea Victoriei

Pe Calea Victoriei, programul Spotlight va începe la ora 19:00. Locuri emblematice din Bucureşti,precum Cercul Militar Naţional și Teatrul Odeon, vor fi transformate de proiecţii video-mapping.

Statuia lui Mihai Eminescu din parcul Ateneului Român şi statuia ecvestră a lui Carol I din Piaţa Revoluţiei prind viaţă printr-un spectacol de lumini şi sunet în ambele seri de festival.

Traseul festivalului de pe Calea Victoriei, de la Ateneul Român până la Cercul Militar Naţional, este activat de holograme, instalaţii şi expoziţii interactive. Un eveniment nelipsit de la ediţiile anterioare Spotlight, instalaţia Discoballs, va reveni în faţa magazinului Muzica, unde muzica va fi mixată de Europa FM.

Spotlight 2022 la Arcul de Triumf

În ultima seară a festivalului, Arcul de Triumf se alătură ediției Spotlight din acest an și marchează împlinirea a 100 de ani de la inaugurarea monumentului cu un moment special creat de MONUMENT for, în calitate de partener instituțional.

Evenimentul dedicat Centenarului Arcului de Triumf va transforma exteriorul monumentului într-un spectacol de video-mapping completat, la interior, de o expoziție tematică legată de istoria vremii și un performance menit să creeze un itinerar istoric emoționant.

Program Spotlight 2022

Programul Spotlight începe, în fiecare zi de festival, de la ora 19:00 și se încheie la ora 23:00.

Detalii despre program și instalațiile participante la Spotlight 2022 vor fi disponibile curând pe arcub.ro și spotlightfestival.ro.

Spotlight – Bucharest International Light Festival

Spotlight – Bucharest International Light Festival se află la a şasea ediție și este unul dintre evenimentele bucureștene care strânge anual mai mult de 150.000 de spectatori în trei zile de festival.

Zeci de lucrări artistice, instalații, sisteme de iluminare arhitecturală și video-mapping din Germania, Ungaria, Slovacia, Finlanda, Cehia, Polonia, Franța, Austria și România transformau în fiecare lună aprilie clădiri emblematice din București, precum Biblioteca Centrală Universitară, Muzeul Național de Artă al României, Teatrul Odeon, Cercul Militar Național și Palatul CEC.