Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Ziua Cinematografelor – Filmul „Restul e tăcere”, proiectat în Muzeul Naţional de Istorie a României
nae caranfil, restul e tacere

Ziua Cinematografelor – Filmul „Restul e tăcere”, proiectat în Muzeul Naţional de Istorie a României

Filmul „Restul e tăcere”, regizat de Nae Caranfil, va fi proiectat în Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), pe 9 septembrie.

Lansată în 2008, producţia cinematografică prezintă povestea regizării primului film artistic românesc de lungmetrajꓽ „Independența României: Răsboiul Româno-Ruso-Turc 1877”, ce a avut premiera în 1912, la cinematograful „Eforie” din București.

Scenariul filmului este semnat de Nae Caranfil, iar director de imagine este Marius Panduru. Din distribuţie fac parte, printre alţii, Marius Florea Vizante, Ovidiu Niculescu, Mirela Zeta, Gruia Sandu, Valentin Popescu, Nicu Mihoc, Silviu Biriş, Pătru Gavril, Vlad Yamfirescu, Samuel Tastet, Florin Zamfirescu, Alexandru Hasnaş.

Accesul publicului la proiecţia din muzeul bucureştean este liber, în limita locurilor disponibile, anunţă reprezentanţii MNIR. Proiecţia are loc în contextul în care Ziua Cinematografelor va fi organizată pentru prima dată în România, pe 10 septembrie.

Foto: Nae Caranfil în „Restul e tăcere”