Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Finisaj „Ad Infinitum” și lansare catalog, la Scemtovici & Benowitz
andrea nagy

Finisaj „Ad Infinitum” și lansare catalog, la Scemtovici & Benowitz

Finisajul expoziției „Ad Infinitum”, cu lucrări de Andrea Nagy, și lansarea catalogului acesteia vor avea loc, la galeria Scemtovici & Benowitz, în seara de 30 iunie.

Expoziția prezintă lucrări de desen și pictură pe pânză ale artistei Andrea Nagy, care predă la Universitatea Națională de Arte din București. Catalogul, care va fi disponibil la finisajul expoziției, include reproduceri ale lucrărilor prezentate, precum și două texte critice semnate de curatoarea expoziției, Mădălina Mirea, și de profesorul universitar Cristian Robert Velescu.

În textul său, Cristian Robert Velescu subliniază complexitatea lucrărilor Andreei Nagy, evidențiind prezența bestiarului în structurile ascunse ale imaginilor din seriile „Deschidere” și „Sine fine”: „Pentru a defini în puține cuvinte complexitatea-i, voi afirma că, în pofida liniștii pe care «Deschidere» și «Sine fine» cu cele două variante ale sale o induc actului contemplării, bestiarul este și el în mod tainic prezent în structurile ascunse ale imaginilor”.

Curatoarea Mădalina Mirea sesizează în lucrările Andreei Nagy un univers oniric: „Compoziții complexe, în cărbune sau în culori vibrante, în care figurativul și abstractul concurează perpetuu, desenele sale se aglutinează din suprapuneri și estompări, cu reflexe de palimpsest. Starea de veghe, în care artista plonjează în procesul creației, generează amintiri din vis, sau, după caz, toarce fire plăpânde din universul real al copilăriei sale, înțesat cu legende, povești și fantasme. Mesajul se clarifică pe parcurs, peisaje încă neatinse de privirea omului devin personaje, țesând, treptat, bogatul său univers oniric”.