Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Ad Infinitum” de Andrea Nagy, în imagini
ad infinitum

„Ad Infinitum” de Andrea Nagy, în imagini

Expoziția „Ad Infinitum”, cu lucrări de desen, pictură și video de Andrea Nagy, artist vizual și cadru didactic, este deschisă la Scemtovici & Benowitz Gallery din București până în 16 iunie.

ad infinitum 1

Curatoarea Mădălina Mirea, istoric de artă, notează: „Descrieri ale animalelor reale sau fantastice, bestiarele medievale adunau între filele lor colecții întregi de imagini simbolice și fabule. Plecând de la această sursă de inspirație, Andrea Nagy reface drumul invers, într-un complex demers de introspecție și de autodescoperire. Compoziții complexe, în cărbune sau în culori vibrante, în care figurativul și abstractul concurează perpetuu, desenele sale se aglutinează din suprapuneri și estompări, cu reflexe de palimpsest. Starea de veghe, în care artista plonjează în procesul creației, generează amintiri din vis sau, după caz, toarce fire plăpânde din universul real al copilăriei sale, înțesat cu legende, povești și fantasme.

ad infinitum 2

În peisajele fără început și fără sfârșit, semnate de Andrea Nagy, timpul și spațiul sunt abrogate, așa cum nonliniare sunt visele noastre și subconștientul. Modalitățile de expresie sunt multiple, niciodată aceleași, într-o neostoită sete de mișcare și schimbare. Personajele sunt proiectate într-un context vast, într-un univers al existenței nelimitate, pline de mister și de imprevizibil, dezvăluite treptat, cu încetinitorul. Căci dincolo de agitația inevitabilă în care suntem captivi, «Ad Infinitum» constituie o pledoarie pentru încetinirea ritmului nostru exterior și conectarea la ritmul interior al unei artiste ce a văzut idei”.

ad infinitum 3

Expoziția poate fi vizitată până în 16 iunie, în zilele de joi, vineri și sâmbătă, între orele 14:00 și 19:00, și duminica, între 12:00 și 16:00.

Credit foto: Scemtovici & Benowitz Gallery