Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Finisaj „Prak / Slingshot / Praștie”, la Sandwich II
martin zet

Finisaj „Prak / Slingshot / Praștie”, la Sandwich II

Expoziția „Prak / Slingshot / Praștie” a sculptorului și performerului ceh Martin Zet va fi închisă la Sandwich II pe 27 august, cu un eveniment special în aer liber.

Materializând un schimb de idei început în 2018, proiectul aduce împreună două mecanisme ce par contrastante, ambele destinate unui amuzament performat atât de artist, cât și de public.

Cel mai exuberant dintre acestea, cel care poartă și titlul evenimentului, „PRAK”, este un exercițiu în eliberarea obiectelor – fie că sunt lucrări de artă, scrisori ori biscuiți și fructe.

Expoziția, organizată împreună cu Centrul Ceh, a fost deschisă pe 21 mai și prelungită aproximativ două luni.

Cine este Martin Zet

Martin Zet (n. 1959) este sculptor și artist performance. A studiat sculptura la Academia de Arte Plastice din Praga în perioada 1979 – 1985. În opera sa se ocupă de memoria socială în artă, de aspectul politic al comportamentului uman și de relația dintre viziunile idealiste și viața de zi cu zi.

În perioada 2010 – 2016, a lucrat ca șef al Atelierului Video Art la Facultatea de Arte Plastice din Brno. Ca sculptor și artist performance participă la numeroase expoziții și evenimente în Republica Cehă și în străinătate. În teza sa de doctorat de la Atelierul de Sculptură al Academiei de Artă, Arhitectură și Design din Praga se ocupă de opera tatălui său, sculptorul Miloš Zet (1920 – 1995).

Foto: Martin Zet, performance în 2004. Publicată prin amabilitatea artistului