Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Finisaj „Something for Everyone”, la Galeria Catinca Tăbăcaru
kateryna lysovenko, something for everyone

Finisaj „Something for Everyone”, la Galeria Catinca Tăbăcaru

Finisajul expoziției „Something for Everyone”, cu lucrări ale artistei ucrainene Kateryna Lysovenko va avea loc la Galeria Catinca Tăbăcaru din București pe 8 decembrie, între orele 18:00 și 22:00, în cadrul celei de-a zecea ediții DoiJoi.

Catinca Tabacaru Gallery propune un program de solidarizare pe teme socio-politice abordate de artista ucraineană Katya Lisovenko în cadrul expoziției „Something for Everyone”. În același timp, în spațiul galeriei se află în desfășurare expoziția „All the Rumors are True”, semnată de artista Daniela Pălimariu.

Lucrările artistei Kateryna Lysovenko chestionează modalitățile prin care individul se raportează la istorie și politică, dorind să surprindă cum îi este influențată percepția de către evenimente trecute și prezente. Războiul din Ucraina este unul dintre subiectele care stau la baza noilor lucrări ale artistei. Realizate în cheie expresionistă figurativistă, cele 9 lucrări ale artistei, dintre care se deosebește și o instalație monumentală, reflectă episoade dramatice din viața ei.

În circuitul DoiJoi participă: Catinca Tabacaru Gallery, Mobius Satellite, Sandwich Offspace, Iomo Gallery, Suprainfinit Gallery, Galateca, Sector 1 Gallery, Atelier 35, Galeria Posibilă, SAC Gallery.

Foto: lucrarea „Something for Everyone”, acrilic pe pânză, Kateryna Lysovenko, 2022