Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Fost dependent de droguri fără adăpost, devenit artist graffiti pop
opake 1

Fost dependent de droguri fără adăpost, devenit artist graffiti pop

Opake, pe numele real Ed Worley, un fost dependent de droguri fără adăpost, și-a transfomat viața și acum este artist graffiti pop cu o expoziție într-o galerie din estul Londrei.

Bărbatul a primit recent un contract profitabil din partea unei galerii importante, însă a refuzat oferta și a ales Quantus Gallery, unde a decis să găzduiască un mic dejun pentru oamenii fără adăpost.

opake

Expoziția lui, intitulată „Sanity Through Repetition”, e deschisă până pe 19 noiembrie și are în centru influențele din călătoria sa personală prin adicție.

„Am fost dependent de droguri, iar acum pictez și fac artă urbană, haotică, pop. Mă foloseam de droguri să evadez din realitatea mea, de ce se petrecea în mintea mea”, a povestit el pentru BBC. Opake a petrecut mult timp în Tottenham, căuta adăpost în stații de tren, iar între goana după hrană și droguri reușea să deseneze uneori.

opake 2

Acum colaborează cu organizațiile caritabile Centrepoint și Mind. „Faptul că pot să ajut alte persoane mă inspiră foarte mult. Am învățat să îmi canalizez adicția în artă”, a mai spus el.