Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Fragmentarium” – Colaje, versuri pe pânză de in și mozaic la Viena
camera k arte

„Fragmentarium” – Colaje, versuri pe pânză de in și mozaic la Viena

Expoziția „Fragmentarium” a duetului artistic Denisa Angheluță (RO) și Bruno Pisek (AT) va fi deschisă la Institutul Cultural Român de la Viena între 30 aprilie și 24 mai.  Vernisajul expoziției are loc în 30 aprilie, ora 19:00, în prezența artiștilor.

„Fragmentarium” cuprinde lucrări ale celor doi realizate cu medii diferite – desen, pânză, poezie/ colaje de versuri pe pânză.

Artiștii, preocupați de consubstanțialitatea dintre mesajul dialogului purtat și forma acestuia, aduc împreună poezia și culoarea de nuc, introspecția și lipiciul de făină, neliniștea și cartonul. De la colaje la versuri pe pânză de in și până la mozaic, fragmentarul este elementul principal care strânge lucrările într-un tot coerent. Grăitoare este, de asemenea, împletirea limbilor română, germană și engleză, urmă vizibilă a multilingvismului din viața de zi cu zi a celor doi.

Denisa Angheluță a studiat timp de cinci ani arta grafică la UNArte din București (licență și master). Prin Programul Erasmus+ a studiat și la universități de artă din Gdańsk și din Atena. Mediile sale de exprimare preferate sunt desenul, scrisul și cusutul. Pentru propriile lucrări își prepară de câțiva ani culori și materiale din plante, pământ, ciuperci și miere.

Bruno Pisek este autor și compozitor austriac, activ în domenii precum poezie sonoră, literatură, artă radio și performance. Multilingvismul din operele sale vine dintr-o atitudine deschisă către culturi diferite. Formele deseori interdisciplinare ale lucrărilor decurg din multiple straturi narative ce se dezvoltă continuu.

Cei doi artiști sunt prezenți și în România, la Camera K’Arte din Târgu Mureș, între 6 și 20 aprilie, cu expoziția „Ce mai putem înnădi?” (foto), organizată cu sprijinul Forumului Cultural Austriac din București.