Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Galeria Pod, un nou spațiu expozițional în Timișoara
galeria pod

Galeria Pod, un nou spațiu expozițional în Timișoara

Galeria Pod, un nou spațiu expozițional în Timișoara, va fi inaugurată pe 25 octombrie, la Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu o expoziție Linda Saskia Menczel.

Mansarda a fost obținută în urma schimbării acoperișului, podul clădirii fiind renovat și transformat într-un spațiu luminos și primitor pentru expoziții, cu o suprafață de 1.400 de metri.

Restaurarea a fost făcută cu prezervarea elementelor arhitectonice impuse de Direcţia pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Naţional a Judeţului Timiş, clădirea fiind una istorică, încadrată ca monument de tip A.

A fost schimbat acoperișul prin decopertare totală, a fost pusă folie împotriva infiltrațiilor de apă și rigips, au fost înlocuiți lăteții, bârnele, coamele și țigla. Totul este nou și au fost menținute doar elementele de structură. Lucrările la Galeria Pod a CECART au costat 1,3 milioane de lei, fără TVA, și au durat zece luni – din septembrie 2022 până în iulie 2023 -, cu fonduri din bugetul Consiliului Județean Timiș în administrarea căruia se află Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș.