Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Galerie de artă digitală imersivă, inaugurată anul viitor în Coventry

Galerie de artă digitală imersivă, inaugurată anul viitor în Coventry

O galerie de artă digitală imersivă va fi inaugurată primăvara viitoare în orașul Coventry, ca parte a evenimentelor prilejuite de UK City of Culture.

Reel Store va fi deschisă în clădirea care a aparținut publicației Telegraph.

Prima expoziție majoră va cuprinde imagini create cu ajutorul inteligenței artificiale ce „reimaginează” felul în care spațiul a fost surprins de sateliții NASA și de telescoape, potrivit BBC.

Principalul spațiu expozițional include 14 proiectoare laser 4K și un sistem de sonorizare.

Intitulată „Machine Memoirs: Space” de artistul Refik Anadol, expoziția este inspirată de 2 milioane de imagini cu spațiul disponibile public, realizate de NASA și Stația Spațială Internațională, care „captează cele mai profunde regiuni ale cosmosului”.

După deschiderea Telegraph Hotel pe același loc, au loc lucrări pentru transformarea vechiului depozit de bobine, care găzduia odată rolele de hârtie pe care era imprimat ziarul. Galeria a fost parțial finanțată de fondul guvernamental Getting Building Fund.