Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Galerii de top din lume, absente la cel mai nou târg de artă din Japonia
Tokyo

Galerii de top din lume, absente la cel mai nou târg de artă din Japonia

Galerii de top din lume, precum Gagosian, Pace, Hauser & Wirth, David Zwirner, Thaddaeus Ropac, Lehmann Maupin și Gladstone, sunt marile absente de la cel mai nou târg de artă din Japonia, mult anticipatul Tokyo Gendai.

Organizatorii târgului au anunțat cele 79 de galerii care vor participa la prima ediție, programată să se desfășoare între 7 și 9 iulie, cu o zi de avanpremieră pe 6 iulie, la Pacifico Yokohama.

Vor participa entități din țări ca Japonia, Italia, Franța, Marea Britanie și SUA, însă vor lipsi toate mega-galeriile care sunt prezente în mod tradițional la târgurile de artă de top din lume.

Prin comparație, o mare parte dintre acestea au fost prezente la prima ediție Art SG din Singapore, un târg îndelung amânat care a fost lansat în luna ianuarie a acestui an și care, la fel ca Tokyo Gendai, este operat de Art Assembly.

Printre galeriile de renume care vor participa se numără Almine Rech, Blum & Poe, Jack Shainman Gallery, Perrotin și Sadie Coles HQ. Mizuma Art Gallery, Nanzuka, Taka Ishii Gallery și Misako & Rosen se află printre expozanții cu prezență în Japonia. Aproximativ 40% din lista de expozanți este compusă din galerii cu un spațiu în această țară.

Gendai (în limba japoneză, „contemporan”) este primul mare târg internaţional de artă inițiat în Japonia după o pauză de decenii.

Japonia a găzduit unul dintre primele târguri de gen din Asia, în 1992, în acelaşi spaţiu rezervat pentru Tokyo Gendai, dar anii care au urmat au fost departe de a fi efervescenţi în acest domeniu.