Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Japonia va organiza primul mare târg de artă, după o lungă pauză
Tokyo

Japonia va organiza primul mare târg de artă, după o lungă pauză

Japonia va organiza primul mare târg internaţional de artă după o pauză de decenii, în contextul în care piaţa de artă se orientează tot mai mult către Asia, informează Financial Times.

Acesta se numeşte Tokyo Gendai şi se va desfăşura între 7 şi 9 iulie, anul viitor, iar fondatorii sunt Sandy Angus, Tim Etchells şi Magnus Renfrew, care se ocupă de evenimente similare în regiune, precum Taipei Dangdai şi India Art Fair.

Un eveniment cu aproximativ 100 de participanţi

„Gendai” înseamnă, în limba japoneză, „contemporan”, iar evenimentul va găzdui aproximativ 100 de expozanţi, majoritatea din regiune. Directorul Gendai este Eri Takane, care a ocupat un post de consilier pentru Google Arts & Culture în Japonia.

Japonia a găzduit unul dintre primele târguri de gen din Asia, în 1992, în acelaşi spaţiu rezervat pentru Gendai, dar anii care au urmat au fost departe de a fi efervescenţi în acest domeniu. Magnus Renfrew a spus că a venit momentul ca unul dintre cele mai bogate oraşe din lume să fie gazdă pentru cele mai importante galerii de artă.

„Oamenii spun că sunt prea multe târguri de artă, dar Asia înseamnă jumătate din populaţia lumii şi numărul evenimentelor de gen nu este direct proporţional cu aceasta. Avem o generaţie tânără de colecţionari. Pare că bate un vânt al schimbării”, a declarat el pentru FT.