Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Galerii din 17 țări, la ediția aniversară Frieze New York

Galerii din 17 țări, la ediția aniversară Frieze New York

Mai mult de 65 de galerii din 17 țări vor participa la târgul Frieze New York programat să aibă loc anul acesta între 19 și 22 mai, cu o zi de avanpremieră.

Târgul va avea și anul acesta o componentă online, în colaborare cu Vortic, platformă AR și VR.

Numărul galeriilor prezente acum, 66, este același cu cel de la ediția de anul trecut, când Frieze a avut loc prima dată la Shed, un spațiu interdisciplinar în Hudson Yards. Înainte de pandemie, târgul era găzduit într-un cort construit special pe Insula Randalls, unde expuneau aproximativ 200 de galerii.

Printre cele care vor participa anul acesta se numără Gagosian, Hauser & Wirth, Pace Gallery, David Zwirner și White Cube, unele dintre cele mai importante din lume. Vor fi prezente multe entități din New York, dar și din Londra, Bruxelles, São Paulo, Ciudad de Mexico, Glasgow, Paris și Berlin.

Va fi organizată din nou secțiunea Frame, unde au loc prezentări solo ale unor artiști de către galerii care au activitate de mai puțin de zece ani.

Ediția de anul acesta, a zecea la New York, va fi prima sub coordonarea Christinei Messineo, care conduce târgurile Frieze din SUA. Luna trecută, ea a supervizat ediția din Los Angeles.

Foto: Charles Gaines, Numbers and Trees: London Series 1, Tree #8, Harrow Place 2020 / prin amabilitatea artistului și a galeriei Hauser & Wirth. Credit foto: Fredrik Nielsen