Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Gems! for the Garden, bijuterii sculpturale în Grădina Botanică / galerie foto
adrian ganea, gems for the garden, curatorial.ro

Gems! for the Garden, bijuterii sculpturale în Grădina Botanică / galerie foto

Traseul „Gems! for the Garden” poate fi parcurs până la finalul lunii octombrie în Grădina Botanică din București. El cuprinde instalații sculpturale, dar și de sunet și video create de zece artiști români și străini.

Este, așa cum explica pentru curatorial.ro curatoarea Adriana Blidaru, o expoziție artistică despre ecologie, precum și o expoziție ecologică.

„Gems” este un refugiu, o călătorie în care lucrările interdisciplinare trebuie descoperite prin grădină, fiind amplasate în sere, pe lac și în Muzeul Botanic.

În plimbarea care ar putea să dureze în jur de două ore pot fi găsite, printre altele, accesorii pentru copaci (un lanț cu medalion, o cravată și o geantă), muzică pentru ficuși inspirată de sunetul naturii și, printre nuferi, personaje inspirate din ciclurile naturale ale apei.

Dacă lucrările sonore realizate de Bogdana Dima (România) și Ioanida Costache (RO) sunt detectate inevitabil, instalațiile site-specific semnate Adrian Ganea (RO), Analisa Teachworth (SUA), Julie de Kezel (Belgia), Lea Rasovszky (RO) și Rasmus Myrup (Danemarca) și sculpturile și instalațiile video realizate de artistele Chlorys (RO) și Nona Inescu (RO) pot fi mai ușor descoperite cu ajutorul hărții (reciclabile) primită la intrarea în Grădina Botanică.

Lucrările nu sunt invazive, se contopesc cu mediul și „Grădina este un participant activ la dialog, nu doar fundal pentru artă”, după cum spunea și Blidaru.

Expoziția „Gems! for the Garden”, curatoriată și organizată de Living Content, poate fi vizitată până pe 31 octombrie în baza biletului de acces la serele și muzeul din Grădina Botanică „Dimitrie Brândză”.

Imagine principală: lucrarea „Sleeping Flowers for Typhon”, instalație sculpturală din rășină ecologică, de Adrian Ganea (c) curatorial.ro