Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Gorzo își transferă atelierul și îl deschide către public
gorzo

Gorzo își transferă atelierul și îl deschide către public

Artistul Dumitru Gorzo prezintă la /SAC @ Malmaison, în perioada 8 decembrie – 21 ianuarie, proiectul „Continuous Studio V: Peretele” sub forma unui atelier deschis pentru public.

Gorzo revine la /SAC @ Malmaison cu o continuare a periplului „Continuous Studio”, acțiunea în care își transferă atelierul și îl deschide către public.

„Continuous Studio” a început la New York, a continuat la /SAC @ Malmaison, apoi la Râmnicu-Vâlcea și Timișoara. Atelierul e deschis de joi până sâmbătă, între orele 16:00 – 20:00.

„«Continuous Studio» e aparatul de lucru al unui om singur. Nu-i nici comod, nici plăcut, nici simplu și aproape că mă-ncurcă mai tare decât mă descurcă. Cel puțin în momentele când cântăresc timpul. Dar nici nu pot spune că nu caut tipul ăsta de complicație. Să fiu asociat cu tendințe nu m-a interesat niciodată. Sunt greu de prins, și mai greu de băgat în vreun țarc și-mi și place să arăt cât pot. Unii ar zice că mă dau mare și poate că-așa și e. Simt nevoia să produc mult. Nu știu dacă și eficient. Totuși, «Continuous Studio» nu este un performance și n-are nimic de-a face cu recunoașterea vreunei acțiuni exemplare. Mereu mi-am dorit să văd atelierele celorlalți, să arunc un ochi pe sub ușă sau pe geamul deschis. Orice fel de atelier e un fel de lume care se construiește în altă lume, e ca o fractură în spațiu. E un construct fragil, care se construiește greu și pe care nu suntem dispuși să-l împărtășim foarte ușor. Nu c-am ști cum. Plus că sunt puțini oameni care își pot face arta cu spectatori. Tipul ăsta de acțiune ajunge să aibă toate caracteristicile unei lucrări: există intenție, intuiești o direcție și dup-aceea haos. Adică o mare de posibilități. «Continuous Studio» e, deci, un soi de revărsare de forță și o mare împleticeală. Nu am un plan anume. În principiu, vreau să-ncerc să lucrez real cu locul în care ajung”, spune Dumitru Gorzo în prezentarea proiectului.