Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Grădina cu Artiști, în Parcul Național din București – Expoziție, ateliere și concerte
grădina cu artiști 35 viața în plastic, expozitie, curatorial.ro

Grădina cu Artiști, în Parcul Național din București – Expoziție, ateliere și concerte

Cea de-a 35-a ediție a evenimentului Grădina cu Artiști va avea loc între 7 și 16 octombrie, în Parcul Național din București.

Evenimentul aduce, de 11 ani, în atenția publicului artele și lucrul manual ca hobby-uri ce dezvoltă creativitatea și imaginația tuturor și promovează reciclarea creativă a deșeurilor și transformarea lor în lucrări de artă ce înfrumusețează spațiul public.

La ediția de anul acesta va avea loc un maraton de ateliere de reciclare creativă, iar vizitatorii de toate vârstele vor putea lua parte pe toată durata evenimentului la workshop-uri de jucării realizate din PET-uri și carton, de bijuterii și accesorii realizate din creioane și resturi textile și de colaje și vor afla mai multe și despre reciclarea sticlei.

Concurs pentru artiști profesioniști

Pe 7 octombrie, vor fi anunțați câștigătorii concursului Viață în plastic – reciclează și transformă în artă, la care au participat artiști profesioniști din toată țara cu propuneri de lucrări și instalații outdoor realizate din materiale reciclate din plastic (PET-uri, recipiente din plastic, dopuri, etc). Câștigătorii celor patru premii cu valoarea totală de 3.000 de euro, contravaloarea în lei, vor fi anunțați de juriul competiției  la deschiderea evenimentului, apoi expoziția cu lucrările finaliștilor va putea fi văzută între 7 și 16 octombrie, în Parcul Național din București.

Concursul Viață în plastic – reciclează și transformă în artă și-a propus să promoveze reutilizarea creativă a materialelor reciclabile din plastic și transformarea lor în lucrări de artă cu utilitate pentru spațiul public.

Juriul format din Sergiu Chihaia, lector univ. dr. la Universitatea Națională de Arte București, dr. Arh. Maria Duda, membru fondator Baza. Deschidem orașul, reprezentant OAR, Roxana Zaharia, artistic manager Asociația Creative Arts &Events, și Alexandra Dinu, project manager Gradina cu Artiști, au analizat lucrările propuse de artiști prin intermediul schițelor și a fotografiilor trimise la înscriere și au selectat cele mai bune 6 lucrări pe fiecare categorie (lucrări mici, între 1-5 m și lucrări complexe/instalații cu dimensiuni de peste 5 m). Fiecare dintre cele șase lucrări a fost punctată în vederea alegerii celor trei lucrări finaliste care vor fi și expuse la evenimentul Grădina cu Artiști.

Premiile oferite pentru cele două categorii sunt – Lucrări de artă: premiul I – 700 euro și premiul II – 300 euro, contravaloarea în lei, pentru lucrări mici, între 1 – 5 m, și Instalații: premiul I – 1500 euro și premiul II – 500 euro.

Concerte

Pe scena din Parcul Național vor avea loc și concerte, în fiecare seară, de la ora 19:00, astfel: pe 7 octombrie – minirecital Ioana Ernea, pe 8 octombrie – We Singing Colors, iar pe 9 octombrie – Soul Serenade.

În acest weekend, artistul brazilian Mateus, unul dintre finaliștii concursului, va susține în zona de expoziție un recital de el folosind instrumente realizate din materiale reciclate, iar în weekendul 14 – 15 octombrie va susține și un atelier în cadrul căruia participanții vor învăța cum să le realizeze și ei la rândul lor aceste instrumente.

Accesul la mini-festival este liber, iar programul complet va fi disponibil în curând pe gradinacuartisti.ro.