Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Gravura “Sfântul Ieronim în chilia sa”, de Albrecht Dürer, adjudecată la peste 320.000 de lire în licitaţie la Sotheby’s

Gravura “Sfântul Ieronim în chilia sa”, de Albrecht Dürer, adjudecată la peste 320.000 de lire în licitaţie la Sotheby’s

Gravura “Sfântul Ieronim în chilia sa”, de Albrecht Dürer a fost adjudecată pentru 327.600 de lire sterline în licitaţia Sotheby’s dedicată marilor maeştri.

Alte lucrări ale artistului au fost adjudecate, de asemenea, în cadrul evenimentului de vineri. Astfel, gravura “Adam şi Eva” a fost cumpărată cu 226.800 de lire, iar “Stemă cu un craniu”, cu 189.000 de lire.

Licitaţia Sotheby’s a fost organizată în săptămâna dedicată marilor maeştri ai picturii. Lucrărilor lui Dürer, care au provenit de la un singur colecţionar, li s-au alăturat gravuri de Rembrandt, printre care peisajul “Omval” – adjudecat la 189.000 de lire- portrete sau scene biblice.

“Faptul că multe din aceste gravuri au trecut prin mâinile unor colecţionari conoscători ai domeniului, precum Albert L. Blum, Fürst Karl von Paar şi Marcel Mirault, nu este o surpriză. Includerea acestor superbe lucrări în colecţiile lor este firească şi subliniază semnificaţia şi raritatea acestora”, arată cei de la Sotheby’s.

Credit foto: Sotheby’s