Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Gravuri, enciclopedii și atlase din Franța secolelor XIX-XX, la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi
itinerar francez, mnhcv

Gravuri, enciclopedii și atlase din Franța secolelor XIX-XX, la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi

Expoziția „Donații recente. Itinerar francez” poate fi vizitată la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi până în luna februarie.

Sunt aduse în atenția publicului o serie de obiecte de patrimoniu care s-au alăturat colecției muzeului în ultimii ani și care provin din „Donația Marilena Hristea”, „Donația Delia și Radu Budeanu”, „Donația Marilena Borcescu” și „Donația Liliana-Sonia Sion”.

Expoziția propune un itinerar vizual inedit prin intermediul unor obiecte prețioase – hărți, gravuri, enciclopedii și atlase din secolul al XIX-lea și de la începutul secolului XX, cu un conținut bogat și divers referitor la geografia, istoria, arta și cultura franceză.

Vizitatorii pot descoperi trasee atractive pe o inedită „Hartă gastronomică și rutieră a Franței” și pe harta „Ghidul călătorului în Franța”, pot admira file dintr-un atlas ilustrat ce prezintă diferitele departamente și teritorii, precum și hărți aflate în „La Grande Encyclopédie” de la finele secolului al XIX-lea.

Pe 28 decembrie 2022, expoziția poate fi vizitată în regim gratuit.