Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Gravuri și desene valoroase de la muzeele Albertina și Brukenthal, expuse la Iași
albertina si brukenthal, iasi

Gravuri și desene valoroase de la muzeele Albertina și Brukenthal, expuse la Iași

Expoziția „Albertina & Brukenthal la Iași”, cu importante lucrări de gravură și desen de la muzeul vienez și cel sibian, va fi vernisată pe 12 octombrie, la ora 17:00, la Palatul Braunstein din Iași.

Muzeul Albertina din Viena deține o valoroasă colecție de gravuri și desene, cuprinzând lucrări de Michelangelo, Dürer, Rembrandt, Rubens și Schiele.

De cealaltă parte, Muzeul Național Brukenthal din Sibiu gestionează și promovează o impresionantă colecție de gravură, cu lucrări semnate de Marcantonio Raimondi, Agostino Carracci, Hendrick Goltzius, Egidius Sadeler, Boetius şi Schelte Bolswert, Cornelis Galle, Lucas Vorsterman, Jan Saenredam, Cornelis Bloemaert, Jacques Callot, Antoine Masson, Claude Mellan, Robert Nanteuil, Giambattista Piranesi și Giovanni Battista Tiepolo.

„Albertina & Brukenthal la Iași” aduce laolaltă lucrări din patrimoniul ambelor instituții care au și menirea să deschidă noi orizonturi de înțelegere a spiritului iluminist, manifestat prin artă în Europa și, implicit, în spațiul românesc.

Expoziția curatoriată de dr. Alexandru Constantin Chituță, managerul interimar al Muzeului Național Brukenthal, va putea fi vizitată până pe 12 noiembrie.