Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Heads On: Basquiat & Warhol”, show de 150 milioane dolari la Seul
heads on, basquiat warhol, expozitie, seul

„Heads On: Basquiat & Warhol”, show de 150 milioane dolari la Seul

Capodoperele a doi titani ai artei secolului XX, Jean-Michel Basquiat și Andy Warhol, se reunesc la Seul după trei decenii într-un spectacol de peste 150 de milioane de dolari prezentat la Storage by Hyundai Card.

Printre lucrările expuse se va afla „Warrior” al lui Jean-Michel Basquiat, cea mai valoroasă operă de artă occidentală vândută vreodată la o licitație în Asia – pentru 41,9 milioane de dolari americani.

„Heads On: Basquiat & Warhol” este prima expoziție comună a celor doi la Seul după mai bine de trei decenii. Inaugurată pe 5 septembrie, această expoziție va prezenta o selecție meticulos curatoriată de capodopere excepționale ale lui Jean-Michel Basquiat și Andy Warhol, care au devenit buni prieteni și colaboratori prolifici în anii 1980. Expoziția deschisă până pe 7 septembrie coincide cu Frieze Seoul și cu târgul de artă Kiaf.

basquiat, warhol, expozitie seul

Expoziția organizată de Christie’s reunește un grup special de lucrări importante executate de Basquiat în perioada 1981 – 1984, probabil cei mai creativi ani ai săi, alături de motive reprezentative ale lui Warhol, inclusiv autoportretul său, unind expresiile artistice distincte ale celor doi.

Francis Belin, președinte al Christie’s Asia Pacific, a declarat: „După succesul fenomenal al expoziției «Flesh and Soul: Bacon/ Ghenie» de anul trecut, suntem încântați să ne continuăm contribuția la scena de artă coreeană cu o expoziție de lucrări de Basquiat și Warhol, doi dintre cei mai influenți artiști ai secolului XX. (…) Invităm pasionații de artă să ni se alăture în explorarea acestei expoziții unice, un punct de întâlnire între arta globală și aprecierea locală”.