Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Hiraeth” – prima expoziție din proiectul „Feat. Kulterra”, colaborare între galerii de artă din București
gabriela monica tirziu

„Hiraeth” – prima expoziție din proiectul „Feat. Kulterra”, colaborare între galerii de artă din București

„Hiraeth”, cu lucrări de Gabriela Monica Tîrziu, este prima expoziție din proiectul „Feat. Kulterra”, care reprezintă o colaborare între galerii de artă din București.

Expoziția va fi deschisă la galeria Kulterra pe 16 aprilie și va putea fi vizitată în acest spațiu pe parcursul întregii luni.

Gabriela Monica Tîrziu (n. 1998, Sebeș) este un artist vizual care concepe și abordează prin lucrările sale o mitologie personală, redată printr-un filtru materist. Lucrează intuitiv, plecând de la o stare efemeră pe care o deconstruiește treptat, abordând deseori problematica lipsei de apartenență la un la un loc fixat în spațiu și timp.

Seria expusă este o continuare a lucrărilor anterioare ce aduc în dialog paradoxurile copilăriei, ca perioadă formativă, aproape onirică prin însăși substanță și context.

„Hiraeth”, titlul seriei, este o stare asumată, regăsită în aproape toate lucrările din serie, termenul definind însuși sentimentul dorului – de o casă, de acasă, dorul purtat unui loc care poate că nu a fost niciodată de fapt, și nici nu va fi, o pierdere irevocabilă a unui întreg regăsit ulterior doar în fragmente dispersate.

Featuring Kulterra

Programul Feat. Kulterra, care debutează luna aceasta, reprezintă într-un mod specific filozofia galeriei: deschidere și dialog marcat de curiozitate și de spirit de aventură.

Lucrările prezentate în acest program sunt expuse pe coridorul care duce spre Kulterra Art Store. Este vorba despre lucrări propuse de alte galerii ori de artiști în mod direct.

În fiecare lună, un alt artist va fi prezentat aici, atrăgându-se astfel atenția asupra unor artiști care nu sunt neapărat reprezentați de Kulterra Gallery.

De asemenea, alte galerii de artă vor putea ieși din propriile spații, migrând simbolic, selectiv și temporar, în vitrinele dedicate proiectului.

Proiectul susține ideea că spiritul de competiție este domolit prin colaborare – deși există mai multe galerii de artă și deși există un număr mare de artiști, toți reprezintă o comunitate.

„Hiraeth” este primul eveniment și marchează colaborarea dintre Celula de Artă și Kulterra.