Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Horațiu Mălăele: „Desenul e unul dintre lucrurile la care nu am renunțat vreodată”
horatiu malaele, expozitie, rotenberg uzunov, curatorial.ro

Horațiu Mălăele: „Desenul e unul dintre lucrurile la care nu am renunțat vreodată”

Actorul, regizorul și graficianul Horațiu Mălăele expune, la galeria Rotenberg-Uzunov din București, mai mult de douăzeci de nuduri din diverse perioade ale creației sale.

„Sunt lucrări adunate și selectate de Eduard Uzunov și această galerie. Sunt lucrări din perioade diferite, sunt lucrări ce la un moment dat aveau o unitate tematică de care am vrut să mă ocup acum niște ani – se numea «Adam și Eva» -, am renunțat între timp. Deși au fost alese aleatoriu, expoziția este legată stilistic. E o stilistică liniară”, a declarat Horațiu Mălăele pentru curatorial.ro.

Despre modul în care împarte arta cu teatrul și filmul, Mălăele a spus: „Lucrez când apuc și îmi face mare plăcere. Este unul dintre lucrurile la care nu am renunțat vreodată și, de obicei, în momentul în care intri pe un culoar și te plictisești, e bine să muți dominanta și să te ocupi de altceva și, iată, altcevaul ăsta sunt și aceste desene”.

malaele, expozitie, rotenberg uzunov, curatorial.ro

La vernisajul din 29 martie, artistul a mărturisit: „Obsesia nudului a reprezentat dintotdeauna, după acel știut păcat originar, dorința de reîntoarcere în eternul nostru nostalgic și regăsirea inocenței și, evident, împăcarea cu Dumnezeu”.

Titlul expoziției, „NUd, DA!”, a adăugat el, vrea să sublinieze și faptul că „unii înțeleg această tânjire după pământul providențial, primordial, alții ba”.

Horațiu Mălăele, recunoscut grafician profesionist de Uniunea Artiştilor Plastici, are în palmares mai mult de 50 expoziţii personale atât în ţară, cât şi peste hotare. Paris, München, Buenos Aires, Toronto şi New York sunt câteva dintre oraşele care au găzduit desenele şi caricaturile lui.

Expoziţia de la galeria Rotenberg-Uzunov poate fi vizitată până pe 19 aprilie, de luni până vineri, în intervalul orar 14:30 – 19:30.