Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Horniman din Londra, desemnat de Art Fund muzeul anului 2022

Horniman din Londra, desemnat de Art Fund muzeul anului 2022

Horniman Museum and Gardens din Londra a fost desemnat muzeul anului 2022 de către Art Fund, pentru eforturile făcute spre a inspira generațiile următoare.

Instituția din Forest Hill este singurul muzeu din capitală unde mediul, ecologia și cultura pot fi văzute alături, la scară globală.

Directorul Nick Merriman a fost cel care a primit, la ceremonia de la Design Museum, premiul în valoare de 100.000 de lire sterline – cea mai mare distincție oferită în lume unui muzeu.

Horniman a fost apreciat pentru reconfigurarea completă a programului său în 2021, în contextul pandemiei, pentru abordarea subiectelor Black Lives Matter și urganța climatică.

Noul program este concentrat pe reorientarea activității pentru a ajunge la un public divers, reprezentativ pentru Londra.

Horniman, muzeu holistic

Jenny Waldman, director Art Fund și președintele juriului, a spus: „Muzeul Horniman și grădinile lui au înflorit într-un muzeu holistic, aducând laolaltă arta, natura și nenumăratele colecții. Valorile sale sunt împletite prin tot ce face acum, cu o echipă pasionată. În multe feluri, este muzeul perfect și aș încuraja pe oricine să meargă și să experimenteze tot ce are de oferit”.

Ediția 2022 a Art Fund Museum of the Year (care celebrează muzeele și galeriile britanice) a promovat organizațiile ale căror realizări au spus povestea creativității și rezilienței muzeelor, concentrându-se în mod special pe cele care implică generațiile tinere de public în mod inovativ.

Finaliste au fost: Story Museum din Oxford, People’s History Museum din Manchester, Ty Pawb din Wrexham și Museum of Making din Derby. Fiecare a primit 15.000 de lire sterline, în semn de recunoaștere pentru realizările sale.

Credit foto: Andrew Lee