Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Horniman din Londra, desemnat de Art Fund muzeul anului 2022
horniman muzeu, gradini, andrew lee

Horniman din Londra, desemnat de Art Fund muzeul anului 2022

Horniman Museum and Gardens din Londra a fost desemnat muzeul anului 2022 de către Art Fund, pentru eforturile făcute spre a inspira generațiile următoare.

Instituția din Forest Hill este singurul muzeu din capitală unde mediul, ecologia și cultura pot fi văzute alături, la scară globală.

Directorul Nick Merriman a fost cel care a primit, la ceremonia de la Design Museum, premiul în valoare de 100.000 de lire sterline – cea mai mare distincție oferită în lume unui muzeu.

Horniman a fost apreciat pentru reconfigurarea completă a programului său în 2021, în contextul pandemiei, pentru abordarea subiectelor Black Lives Matter și urganța climatică.

Noul program este concentrat pe reorientarea activității pentru a ajunge la un public divers, reprezentativ pentru Londra.

Horniman, muzeu holistic

Jenny Waldman, director Art Fund și președintele juriului, a spus: „Muzeul Horniman și grădinile lui au înflorit într-un muzeu holistic, aducând laolaltă arta, natura și nenumăratele colecții. Valorile sale sunt împletite prin tot ce face acum, cu o echipă pasionată. În multe feluri, este muzeul perfect și aș încuraja pe oricine să meargă și să experimenteze tot ce are de oferit”.

Ediția 2022 a Art Fund Museum of the Year (care celebrează muzeele și galeriile britanice) a promovat organizațiile ale căror realizări au spus povestea creativității și rezilienței muzeelor, concentrându-se în mod special pe cele care implică generațiile tinere de public în mod inovativ.

Finaliste au fost: Story Museum din Oxford, People’s History Museum din Manchester, Ty Pawb din Wrexham și Museum of Making din Derby. Fiecare a primit 15.000 de lire sterline, în semn de recunoaștere pentru realizările sale.

Credit foto: Andrew Lee