Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial.ro  /  Artǎ   /  I, Human

I, Human

ARCUB îşi deschide porţile cu vernisajul expoziţiei I, Human, ȋn data de 12 iunie 2021, între orele 18.00 și 24.00, alǎturându-se astfel circuitului nocturn al Nopții Muzeelor. I, Human proiect semnat de Saint Machine, pseudonimul Marilenei Oprescu Singer, artistǎ experimentalǎ ş­i curatoare românǎ al cǎrei principal interes ȋl constituie aspectele conceptuale ale percepţiei, este gândit ca o instalaţie media interactivă, acesta testând, prin artă și tehnologie, noi modele de comportament colectiv. Artista propune o rețea de sculpturi luminoase cu 8 module interconectate ce detectează emoțiile privitorilor și transformă gradul lor de empatie în pulsuri de lumină laser ce hrănesc o populație de microorganisme în cadrul unui experiment de biofotonică desfășurat în timp real.

Proiectul este produs de Asociaţia TRA şi CETAL şi organizat de ARCUB, și poate fi gǎsit expus și dupǎ Noaptea Muzeelor, la ARCUB în pasajul Gabroveni şi Sala Bolţilor, în perioada 13 iunie – 7 iulie 2021, zilnic, în intervalul 14.00-22.00.

„I, Human analizează impactul pe care o acţiune individuală, locală, ce poate părea neînsemnată, cum este starea psihică a unui singur individ, poate afecta structuri colective. În mod simbolic, am folosit empatia utilizatorilor instalației drept conținut pentru a influența condițiile de hrănire ale unei populații de microorganisme și lumina laser drept mediu purtător de conținut, sau altfel spus, informație. Vizitatorii expoziției sunt implicați ca subiecți umani ai experimentului, generatori de conținut, dar și observatori în timp real ai acestuia.” declară artista Marilena Oprescu Singer (aka Saint Machine).

 

Citiţi integral: https://arcub.ro/arcub-deschis-de-noaptea-muzeelor-cu-vernisajul-expozitiei-interactive-i-human/

Credit foto: Noah Buscher on Unsplash