Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
„I See Ghosts” – Muzică și arte vizuale, într-o nouă expoziție din seria „Out Of Nowhere”

„I See Ghosts” – Muzică și arte vizuale, într-o nouă expoziție din seria „Out Of Nowhere”

Cea de-a doua expoziție din seria „Out Of Nowhere” va fi deschisă pe 9 aprilie și aduce în atenție importanța conexiunilor în logica audio-vizuală și modul în care două forme de artă, muzica și fotografia, conlucrează.

„I See Ghosts”, creată de fotograful Sorin Mihai Călițescu, este deschisă în studioul Black Rhino Radio din General Constantin Cristescu 12 până pe 9 mai.

Sorin Mihai Călițescu este adeptul unei fotografii reale, neprelucrate, de stradă. El se plimbă și descoperă orașul cu toate elementele lui – neplăcute, ascunse, ciudate, amuzante, distopice.

Orașul, organism viu

„Orașul e departe de a fi un Paradis. E un organism viu. E plin de emoție, bucurie, durere, frustrare, nebunie, dragoste, delir. E o oglindă a multitudinilor de tipologii și trăiri ale oamenilor. Cei mai mulți dintre noi alegem să stăm în tribul nostru și să vedem lucrurile care ne plac sau care ne inspiră. E o atitudine care ne protejează de emoții puternice și care ne proiectează o viziune a orașului ca un corp inert și amorf”, spune el despre documentarea fotografică din cadrul expoziției „I See Ghosts”.

În expoziție, vizitatorul descoperă fragmente din spațiul urban, cu oamenii și obiectele care îl compun, întrucât artistul documentează necontenit, din 2009, străzile din București și descoperă, cu preponderență, locuri și situații ieșite din comunul majoritar. În crearea fotografiilor, autorul a avut în prim-plan străzile din București: „Bucureștiul este un oraș al luminilor, însă arată de parcă nimeni nu ar fi plătit lumina. Așa că prinde viață la amurg”.

Călițescu se află acum la a doua expoziție, după „Pomp It Up Editions” din Nancy (Franța).

Seria de expoziții „Out Of Nowhere” a fost inaugurată în luna ianuarie 2022 cu proiectul „In the back of my mind” și este un demers de durată, prin intermediul căruia studioul Black Rhino Radio se transformă într-un spațiu expozițional, deschis publicului larg, pentru promovarea artiștilor din zona artelor vizuale. Fiecare expoziție va sta în studioul BRR timp de 30 de zile și poate fi vizitată în orele de program ale radioului.