Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Ilustrații de Mircea Cantor, într-un volum de poezie al lui Andrei Novac
mircea cantor, carte andrei novac

Ilustrații de Mircea Cantor, într-un volum de poezie al lui Andrei Novac

Volumul de poezii „Lumea ta/carnea mea/oasele noastre”, semnat Andrei Novac, cu ilustrații de Mircea Cantor, va fi lansat la Muzeul Național „Constantin Brâncuși” pe 14 aprilie, la ora 16:00.

Apărut la editura Litera, „Lumea ta/ carnea mea/ oasele noastre” este „un parcurs poetic neobișnuit astăzi, de la o lirică de tip ronsardian, în care accentul cade pe admirația față de frumusețea femeii adorate, asociată cu ideea caducității tuturor celor omenești, la vechea temă creștină a oaselor perene”, după cum notează Nicolae Manolescu. „Originalitatea poeziei lui Andrei Novac constă în tandrețea cu care zugrăvește trupul femeii, în carnalitatea erosului”.

Mircea Cantor (n. 1977) este unul dintre cei mai cunoscuți artiști români și, până în prezent, singurul recompensat cu Prix Marcel Duchamp, cel mai important premiu acordat de Franța pentru arta contemporană.