Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Ilustratori ucraineni îşi expun lucrările la Grădina ArtHub din Bucureşti
art on the frontline

Ilustratori ucraineni îşi expun lucrările la Grădina ArtHub din Bucureşti

Ilustratori ucraineni ai clubului Pictoric îşi prezintă lucrările la Grădina ArtHub din Bucureşti, începând din data de 4 mai, expoziţia fiind intitulată „Art On The Frontline/ Arta în linia întâi”.

Expoziţia va fi deschisă până pe 11 mai şi cuprinde ilustraţii semnate de Anna Andreeva, Oksana Drachkovska, Oleg Gryshchenko, Masha Foya, Anna Ivanenko, Mari Kinovych, Veronika Kotyk, Grasya Oliyko, Zhenya Polosina, Romana Romanyshyn & Andrii Lesiv, Romana Ruban, Sofia Runova, Anna Sarvira, Natalia Shulga, Olga Shtonda, Oleksandr Shatokhin, Yulia Tveritina, Illia Uhnivenko, Tanya Yakunova

Clubul ilustratorilor Pictoric s-a reunit pentru a lupta împotriva agresiunii Rusiei în Ucraina

Artiştii creează și colecţionează ilustrații, postere, cărți de benzi desenate care susțin cauza poporului ucrainean, conțin informații reale și inspiră întreaga lume să lupte pentru libertate și democrație.

De la începutul războiului, colectivul a colaborat cu mai multe organizații din întreaga lume și au organizat expoziții în Franța, Germania, Spania.

Din 4 martie, ArtHub a deschis ArtHub Meeting Point, centrul de zi pentru familiile cu copii. Centrul funcționează de miercuri până duminică, în intervalul 13,00 – 18,00. Aici copiii ucraineni și familiile lor pot veni pentru a se juca și a participa la diverse activități educative-artistice.

Expoziția „Art On The Frontline” vine să completeze eforturile de solidarizare ale colectivului român și va fi urmată de o nouă expoziție, de data aceasta semnată de copiii care au venit de-a lungul timpului la centrul de zi. Acesta este unul dintre nenumăratele evenimente din lumea întreagă dedicate artiştilor din Ucraina. De altfel, la Bienala de la Veneţia de anul acesta a fost deschisă „Piazza Ucraina”, un loc în care artiştii care au lucrat sub oroarea invaziei să aibă o voce.