Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /   iMapp Bucharest, 12 ore de artă și tehnologie în Piața Constituției
imapp bucharest winners league

 iMapp Bucharest, 12 ore de artă și tehnologie în Piața Constituției

iMapp Bucharest – Winners League va avea loc pe 23 septembrie, în Piața Constituției din București. Începând cu ora 11:00, sunt programate diverse activități – intervenții ale unor artiști stradali, DJ sets, dar și street food și vor fi amenajate zone de relaxare. Spectacolul 3D cu tema „Contrasts”, explorată creativ de cele cinci echipe artistice internaționale câștigătoare ale festivalurilor partenere din Franţa, Germania, Grecia, Japonia şi Ungaria, va avea loc seara. Accesul este gratuit.

În deschiderea concursului internațional de 3D video mapping va mixa DJ Ravin, unul dintre cei mai cunoscuți creatori ai seriei de compilații Buddha Bar.

La cea de-a opta ediție a celui mai important proiect de new media art din România vor participa: PostSignal – Jeremy Oury și Dorian Rigal (echipa câștigătoare a Premiului publicului la Video Mapping Festival Contest din Lille, Franța), John Tettenborn și Kourtney Lara Ross (câștigători ai Genius Loci Weimar Festival din Germania), Panagiotis Tomaras (câștigătorul ediției de anul trecut al CosmoLights Projection Mapping din Grecia), MultiScalar creat și condus de Reinaldo Verde (câștigătorul Marelui premiu al ediției din 2023 al Zsolnay Light Festival din Ungaria) și Julia Shamsheieva (câștigătoare a Marelui premiu la 1minut Projection Mapping din Japonia).

Echipele își vor prezenta lucrările pe fațada de 23.000 de metri pătrați a Palatului Parlamentului, iar juriul format din specialiști internaționali în artele audiovizuale va decide marele câștigător al premiului ediției 2023.

În premieră la iMapp Bucharest, publicul îl va cunoaște pe PIXEL, noul MC virtual, generat AI cu ajutorul unei tehnologii de ultimă generație, care folosește algoritmi avansați și tehnici de învățare automată, pentru a analiza modelele de vorbire, mișcările faciale și gesturile umane, fiind mai apoi redate într-un mediu fictiv. Acesta se va adresa spectatorilor chiar de pe suprafaţa de proiecţie, asigurând o experienţă interactivă.