Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Incursiune în grotesc, la UNAgaleria
tremendum grotesque incursion

Incursiune în grotesc, la UNAgaleria

Expoziția „Tremendum – Grotesque Incursion”, cu lucrări de pictură, sculptură și sticlă realizate de tineri artiști, va fi deschisă la UNAgaleria de la Combinatul Fondului Plastic în perioada 20 martie – 3 aprilie.

Arta grotescă, morbidă sau bizară poate explora aspectele întunecate ale condiției umane, criticând subtil problemele sociale sau aducând la lumină simboluri din subconștient. Astfel, creează o platformă pentru exprimarea imaginației și a creativității artistice într-un mod neobișnuit și captivant.

Vor expune studenți ai Universității Naționale de Arte din București de la secțiile de pictură, sculptură și sticlă. Aceștia sunt animați de interesul pentru dimensiunile unei exprimări artistice care ating adâncul obscur al realității.
Acest proiect propune o introspecție profundă asupra existenței, care poate fi considerată tulburătoare sau înfricoșătoare pentru majoritatea oamenilor. Prin intermediul imaginilor și simbolurilor, se deschide o fereastră spre o latură a realității care poate fi percepută ca bizară sau neobișnuită. Astfel, artiștii invită la contemplare și reflecție asupra aspectelor întunecate ale existenței umane, fără a evoca direct cuvinte specifice care să le definească.

Artiștii care expun sunt: Sânziana Georgescu, Maria Eross, Andreea Trandafir, Bianca Serenciuc, Vlad Grigorescu, Cristian Florin Petre, Ioana Daniela Cîrja, Zari Avramovici, Andreea Ursache, Antonia Jamal.