Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Instalația fotografică „Cele care nu se văd”, expusă din nou la București
cele care nu se văd @irina gache

Instalația fotografică „Cele care nu se văd”, expusă din nou la București

Instalația fotografică „Cele care nu se văd”, ce include zece personaje feminine din literatura română create de bărbați și văzute prin lentila a zece fotografe, poate fi văzută până pe 9 mai, în ParkLake Shopping Center din București, zona Main Square.

Inițial incluse în categorii recunoscute de majoritate, personajele din „Cele care nu se văd” capătă profunzime și o perspectivă nouă pentru memoria colectivă, lăsând privitorul pe gânduri când vine vorba de motivele, deciziile și parcursul fiecăreia dintre aceste femei.

Fotografele Anca Cernoschi, Crina Prida, Cristina Venedict, Larisa Baltă, Mihaela Tulea, Sabina Suru, Alina Ușurelu, Irina Gache și Cristina Bobe și-au ales personajele feminine, printre care Vitoria Lipan, Zaraza, Ana, Lostrița și domnișoara Christina, iar actrițele Oana Jipa, Corina Moise și Mihaela Rădescu le-au reprezentat la trei vârste diferite, pentru a evidenția că fiecare femeie conține toate arhetipurile și că fiecare femeie, indiferent de background, poate înțelege empatic traumele și viața oricărui personaj.

Trei dintre lucrări sunt și animate video și audio cu ajutorul realității augumentate, iar personajele capătă astfel și voce, și corporalitate.

Curator este Denisa Nicolae.

Instalația a fost prezentată inițial, la finalul verii trecute, la Muzeul Național al Țăranului Român.