Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Instalație artistică pentru coasta britanică ce va oglindi marea și cerul
reprezentare your daylight destination, olafur eliasson, consiliul comitatului copeland

Instalație artistică pentru coasta britanică ce va oglindi marea și cerul

Olafur Eliasson, artist din spatele unor instalații ample care evocă adesea natura, clima și condițiile meteorologice, va prezenta în curând o altă lucrare de mari dimensiuni.

El va crea „Your Daylight Destination” pentru un loc de pe coasta din Silecroft (Anglia). Instalația lui Eliasson va oglindi cerul atunci când fluxul este scăzut. Proiectul va fi amenajat în colaborare cu scriitorul Robbie Macfarlane, care a mai lucrat anterior cu Eliasson.

Piesa a fost comandată de Consiliul comitatului Copeland, care a organizat un concurs pentru această comandă, printre cei care au fost luați în considerare numărându-se artiștii Rachel Whiteread și Roger Hiorns.

Instalația, un bazin de 30 de metri, dezvăluită de reflux

„Sunt încântat să am ocazia de a realiza această operă de artă contemplativă pentru Copeland”, a transmis Olafur Eliasson într-un comunicat citat de artnews.com. „Într-un sens, este o reflectare modestă a ceea ce este deja acolo – plaja, apa, cerul, plantele și animalele – încadrată într-un spațiu care invită la autodescoperire într-o perspectivă de adâncime în timp”.

Consiliul a descris proiectul lui Eliasson ca fiind un bazin de oțel de 30 de metri lungime, amplasat în plajă, care acționează ca o „piscină alungită”. Când mareea este crescută, va ascunde bazinul, dar pe măsură ce oceanul se retrage, vasul se va umple cu apă care reflectă cerul. Acest peisaj va putea fi văzut de pe o platformă concepută pentru a permite vizitatorilor să se uite în acest fel de oglindă.

Este probabil că lucrarea va deveni foarte populară, deoarece altele ale lui Eliasson din Marea Britanie au atras mulțimi. Aproximativ 2 milioane de persoane au văzut lucrarea sa din 2003, „The Weather Project” – artistul a creat o instalație de ceață și un soare luminos în interiorul Turbine Hall de la Tate Modern. Autoritățile comitatului se așteaptă ca instalația să atragă numeroși turiști.

Imagine: reprezentare a instalației „Your Daylight Destination” (c) Consiliul comitatului Copeland