Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Instalație de artă creată din mii de bucăți de cărbune, amplasată în Catedrala din Liverpool
paul cocksedge, liverpool cathedral

Instalație de artă creată din mii de bucăți de cărbune, amplasată în Catedrala din Liverpool

O instalație de artă creată din mii de bucăți de cărbune a fost amplasată în Catedrala din Liverpool. Sculptura, numită „Coalescence”, este opera celebrului designer britanic Paul Cocksedge și este suspendată de tavanul lăcașului de cult.

Lucrarea de artă conține peste o jumătate de tonă de cărbune, ceea ce reprezintă cantitatea de energie necesară pentru a aprinde un bec de 200 W timp de un an, potrivit BBC. Este alcătuită din mii de bucăți de antracit provenit din Țara Galilor.

Paul Cocksedge a declarat că lucrarea a fost concepută pentru a-i face pe oameni să se gândească la „energie și la modul în care o producem pentru a ne oferi viața cu care eram obișnuiți”.

El a spus: „În cele din urmă, noi, ca planetă, trebuie să renunțăm la arderea cărbunelui”.

Biserica susține operele de artă care îndeamnă la reflecție

Reverendul dr. Sue Jones, diacon de Liverpool, a declarat: „Suntem extrem de recunoscători că Paul a ales să își prezinte fantastica sa instalație «Coalescence» în minunatul cadru al Catedralei din Liverpool. Ca loc de întâlnire, contemplare și reflecție, Catedrala din Liverpool este un spațiu în care oamenii pot veni pentru a găsi un sentiment de bucurie și încântare în timp ce se conectează cu opere de artă care îndeamnă la reflecție precum «Coalescence»”.

Instalația, susținută de Carpenters Workshop Gallery, se va afla aici între 9 februarie și 12 martie.

Paul Cocksedge este un designer britanic de renume internațional, care și-a petrecut ultimul deceniu construindu-și o reputație pentru designul inovator, susținută de cercetarea limitelor tehnologiei și ale materialelor. Catalogul său de lucrări cuprinde produse de design, proiecte arhitecturale, instalații și sculpturi.