Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Întâlnire cu artista franceză Orlan, la Muzeul Naţional de Artă al României
mnar, ilustraţie, curatorial

Întâlnire cu artista franceză Orlan, la Muzeul Naţional de Artă al României

Artista franceză Orlan va lansa cartea „Les Films de Sainte-Orlan”, pe 21 septembrie, în Sala „Auditorium” a Muzeului Național de Artă al României (MNAR).

Cu o carieră de renume mondial în domeniul artei corporale, Orlan a deschis în anul 2021 la Centrul de Interes din Cluj-Napoca expoziția „Les Films de Sainte-Orlan”.

Creațiile sale inspirate de lumea cinema-ului expuse cu această ocazie vor fi prezentate de artista însăși, de Florin Ștefan, directorul Fundației Culturale Intact, inițiatorul și producătorul proiectului, coordonator al volumului, Horea Avram – curatorul expoziției și coordonator al volumului, precum și de ceilalți contributori la realizarea sa: Bogdan Ghiu – scriitor, Laura Ilea -scriitoare și Raluca Oancea – istoric de artă și curator.

Invitați la eveniment sunt Laurence Auer, ambasadoarea Franţei la București, Ovidiu Cîmpean – Secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Julien Chiaponne-Lucchesi – director al Institutului Francez din România.

Întâlnirea va fi moderată de Călin Stegerean, directorul general al Muzeului Naţional de Artă al României.

Credit foto: MNAR