Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
„Întâlnire la muzeu” și ghidaj special, evenimente de final de an la MNAR

„Întâlnire la muzeu” și ghidaj special, evenimente de final de an la MNAR

Muzeul Național de Artă al României va organiza două evenimente speciale la finalul acestui an – o „Întâlnire la muzeu” cu Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naționale a României, și un ghidaj oferit de directorul general al instituției, Călin Stegeran, cu tema „Reprezentări ale Nașterii Domnului în Galeria de Artă Europeană”.

Întâlnirea cu Adrian Cioroianu este programată pentri 14 decembrie, începând cu ora 18:00.

Cioroianu va trece în revistă, în întâlnirea ce poate fi urmărită exclusiv online, pe pagina de Facebook a muzeului, parcursul său în calitate de istoric, realizator de televiziune și politician, respectiv ministru de externe, europarlamentar și ambasador al României la UNESCO.

Evenimentul face parte din seria activităților pentru public desfășurate în zilele când spațiile expoziționale sunt închise. „Întâlnire la muzeu” este un proiect care își propune să privilegieze contactul cu personalități din varii domenii ale culturii pe subiecte aflate la interferența diverselor genuri artistice.

Ghidaj „Reprezentări ale Nașterii Domnului în Galeria de Artă Europeană”

Directorul general al MNAR, Călin Stegerean, va realiza un ghidaj cu tema „Reprezentări ale Nașterii Domnului în Galeria de Artă Europeană”, pe 18 decembrie, începând cu ora 11:00.

Vizita ghidată va parcurge lucrările cu acest subiect începând cu cele realizate de pictori italieni în secolul al XV-lea și încheind cu „Adorația păstorilor”, capodoperă a lui El Greco.

Ghidajul este gratuit, dar accesul se face cu bilet de intrare în baza înscrierilor la adresa programari@art.museum.ro până pe 16 decembrie, în ordinea înscrierii și în limita a 15 locuri.