Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Întreaga operă Seba Lalut rămasă și lucrări ale altor cinci artiști, expuse la București
joy & wonder from seba lalut and friends, ghildus

Întreaga operă Seba Lalut rămasă și lucrări ale altor cinci artiști, expuse la București

„Joy & Wonder from Seba Lalut and Friends”, expoziția unei colecții private de artă contemporană, va fi expusă la Atelierul de Artă și Design Ghildus din București, începând cu 30 martie, ora 15:00, când are loc vernisajul.

Expoziția prezintă o colecție privată de artă contemporană care cuprinde întreaga operă rămasă de la Seba Lalut și lucrări ale artiștilor-prieteni Dumitru Gorzo, Angela Bontaș, Zoița (Delia Calinescu), Carmen Acsinte și Alexandru Gheorghe.

„Colecția «Joy & Wonder» emană această energie ludică, puternică, de prospețime, bucurie de viață, imaginar viu. Această esență fundamental pozitivă și jucăușă transpare din toate lucrările și este manifestată atât de variat prin modurile unice de expresie ale artiștilor”, spune arhitecta Ana Maria Iordan, soția artistului Seba Lalut.

Aceasta este o expozitie retrospectivă cu vânzare.

Despre Seba Lalut

Seba Lalut (1976 – 2011), născut în Alba Iulia, a trăit și a lucrat în București. A absolvit Universitatea de Artă din București, licență și master, secția Ceramică, a expus lucrări în galerii de artă din România, iar în perioada 2000 – 2011 și-a îndreptat atenția cu precădere către experiment și colaborări interdisciplinare (United Potteries Vietnam, Muuto, Arxtudio, Ildesign, Dasein).

Opera rămasă de la Seba Lalut cuprinde preponderent lucrări din seriile „Văzutul, Nevăzutul și Nemaivăzutul” și „Căței pe inimă”. Aceasta din urmă reprezintă apogeul creativ al artistului. Lucrările captivează prin „modul efervescent și dinamic al liniilor și curbelor desenate și redefinesc stilul vizual prin culori puternice, vibrante și evocative îmbinate cu o precizie aproape studiată”.