Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Ion Theodorescu-Sion, Horia Damian și Cecilia Cuțescu Storck, între cele mai mari prețuri la Alis
mere si scoarta, ion theodorescu sion

Ion Theodorescu-Sion, Horia Damian și Cecilia Cuțescu Storck, între cele mai mari prețuri la Alis

Lucrări de Ion Theodorescu-Sion, Horia Damian și Cecilia Cuțescu Storck au obținut cele mai mari prețuri în ultima licitație din martie organizată de casa Alis.

Natura statică „Mere și scoarță” (1924), ulei pe pânză de Ion Theodorescu-Sion, cu preț de pornire de 28.000 de lei, a fost adjudecat contra sumei de 50.000 de lei, rezultând a fi cel mai valoros dintre cele 58 de loturi scoase la vânzare în 31 martie.

Aproximativ jumătate dintre lucrările incluse în licitație au fost vândute.

horia damian, poarta de aur

Poarta de aur”, de Horia Damian

Al doilea cel mai mare preț – 18.000 lei – a fost obținut de „Poarta de aur”, tehnică mixtă de Horia Damian, urmat de „Acoperișuri iarna”, ulei pe carton de Lucian Grigorescu, pentru 16.000 lei, de „Primăvara”, ulei pe pânză de Kimon Loghi, pentru 12.000 lei, și de „Proiect pentru frescă”, acuarelă de Cecilia Cuțescu Storck, pentru 11.000 lei.

proiect pentru fresca, cecilia cutescu storck

„Proiect pentru frescă”, Cecilia Cuțescu Storck

Au mai fost vândute „Portret de femeie”, ulei pe pânză de Magdalena Rădulescu, pentru 9.000 lei, „Portretul pictorului Constantin Artachino”, cărbune de Ștefan Luchian, pentru aceeași sumă, „Peisaj din Turtucaia”, tuș de Gheorghe Petrașcu, pentru 8.500 lei, și „Proiect pentru coperta revistei Ileana” (1897), sepia de Ștefan Luchian, pentru 8.000 lei.

ileana, luchian

„Proiect pentru coperta revistei Ileana”, semnat Luchian ’97

Credit foto: Alis